Menu Close

SHORT WORKS &
LITERARY PIECES

By Helle Bundgaard
 

Med stof som vidne

Published at AntroStorier
Aug 28, 2023

Teksten er skrevet på baggrund af mit samarbejde med tekstilkunstner Vibeke Lindhardt. Vibeke Lindhardt har sammen med fotograf Dorte Krogh undersøgt ligklædet som ritual og overgange mellem liv og død.

Vasket og hængt på tørresnoren blafrer jeg i vinden, en brusende bølge for en stund. Som livet der leves i højt tempo, eller som et stille skvulp, og snor og vikler sig på uforudsigelig vis. Kun et er sikkert, det får ende en dag. Da finder de mig frem for at svøbe den døde. Den sidste berøring, stof mod hud. Nænsomme hænder omvikler kroppen for så i et endeligt far-vel at dække det ansigt, de dog stadig kan ane gennem min spindelvævsfine dug.

Contrinue reading

Den røde cykel

Published at AntroStorier
Jul 12, 2021 

Historien handler om etiske dilemmaer forbundet med uintenderede konsekvenser af etnografisk feltarbejde. En indisk landsby fungerer som en prisme, der giver mulighed for at reflektere over den antropologiske praksis. Historien er oversat fra “A Ladies’ Bicycle”, der indgår i Painting Stories.

Den var rubinrød som sindoor, det pulver, som gifte kvinder bærer i skilningen. Cyklen havde jeg haft med i toget fra hovedstaden til landsbyen. Ikke fordi den var strengt nødvendig, jeg kunne jo bare have taget bussen på mine ugentlige besøg til Puri, et pilgrimsmål langs kysten i Den Bengalske Bugt. Og når Seema, min ven og forskningsassistent, og jeg ville tale med malere fra en af nabolandsbyerne, så gik vi. 

Contrinue reading